Jakiego wybrać laptopa - mobilny

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kowaal_jedrek
    Classic
    • 2011
    • 22

Ponad 16 tys już mam i płyn na zimnym silniku po nocy poniżej minimum.
    Chcę dolać ale mam pytanie...
    Czy stan sprawdzać na zimnym jak to zrobiłem bo po rozgrzaniu stan jest między min a max.
    Komputer na razie nic nie woła ale...
    I czy mogę dolać zwykłe borygo różowe do -35 takie z Orlena czy musi być to słynne g13
  • peb
    Rider
    • 2010
    • 254
    • Roomster (5J)

Witam
    Poszukuję laptopa najchętniej z tych małych okolice 10 cali. Wymagania są 3:
    -bateria ma trzymać okolice 6-8h jak więcej to lepiej
    -musi być na WINDOWSIE, android nie wchodzi w grę ani MAC
    -cena okolice 1000zł.
    Potrzebuje go do pracy w samochodzie ( naprawy w mobilnym serwisie) potrzebny aby wysyłać maile, przeglądać www, pisanie raportów MS office, odpalić programy firmowe (wymagania śmieszne 300MHz procek, 256 MB ramu, grafika 64Mb). Myślę że ktoś mi doradzi aby coś solidnego kupić. Nie chce żadnych fajerwerków i wodotrysków typu podświetlana klawiatura albo dotykowy ekran. Prosta solidna konstrukcja.Te 1000zł to jest raczej górna granica, ale jakby trzeba było coś dorzucić w granicach rozsądku to dam radę. Dziękuję z góry za pomoc.
    Wyprzedaż garażowa
    Różności od książek przez budowlankę po części moto

https://sprzedajemy.pl/oferty-uzytko...e=60&offset=60

Większość ofert dla OCP do negocjacji :P

Komentarz

• Leniwiec
      Rider
      • 2009
      • 624
      • Octavia IV (NX3)
      • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

Jak rozumiem szukasz używanego sprzętu.
      Te 3 wymagania to może być ciężko spełnić (bateria), ale najprędzej chyba szukaj netbooka na którejś wersji Atoma, dwurdzeniowego jak się da. Z ekranem prędzej 11,6" niż 10", bo 10-tki to w większości rozdzielczość 1024*768, a na tym nie da się pracować. Zwróć uwagę, by rozdzielczość pionowa była przynajmniej 1280, a najlepiej 1366.
      Popularne w netbookach są procki AMD, ale wszystkie ich odmiany są dużo bardziej prądożerne od Inteli, więc z racji pierwszego wymagania możesz je skreślać już na wstępie moim zdaniem. Dell i Lenovo miały całkiem fajne modele swego czasu, a ich konstrukcje są więcej niż przyzwoite, więc rozglądnij się za tymi firmami. Ale pewnie bez dodatkowej, lub nowej baterii się nie obędzie i tak.

Natomiast jak szukasz naprawdę prostej i solidnej konstrukcji do pracy, a parametry wystarczą Ci takie jak podałeś, to proponuję zrezygnować z wymagania 10" i poszukać używanego starszego IBMa ThinkPada z serii T lub jak się uda X. Też będzie trzeba zainwestować w nową baterię ale sam sprzęt nie do zajechania w warunkach bojowych wg mnie.

Jeśli nie przeszkadza Ci 12" to z nowszych konstrukcji rozglądnij się np. za Lenovo ThinkPad X200 lub Dell Latitude E4200. Jak jeszcze w budżecie zmieści się wymiana dysku na SSD to już całkiem będzie miodzio-lodzio.
      Pozdro

Komentarz

Pracuję...